Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijver onderhoud

Tuinonderhoud

Voor het aanleggen van vijvers kunt u terecht bij ons, maar ook voor uw vijver onderhoud staan wij voor u klaar. Daarbij kunt u denken aan het verwijderen van blad uit uw vijver, het afknippen van waterplanten en het schoonmaken van pompfilters. Het goed onderhouden van de vijver helpt verstikking tegen gaan en zorgt ervoor dat de vijver niet dichtgroeit met vijverbeplanting.

Het onderhouden en schoonmaken van de vijver

Vijver onderhoud om het water gezond en helder te houden is niet alleen voor de uitstraling van een mooie vijver. Ook voor het waterleven is het schoonmaken van de vijver belangrijk. Het blad dat in uw vijver valt, kan namelijk voor verstikking van de vissen zorgen.

Het voor- en najaar zijn de belangrijkste seizoenen wanneer het gaat om vijver onderhoud. Zo is het voorjaar het meest geschikt om de planten te snoeien en algenvorming in uw vijver tegen te gaan. In het najaar kunnen wij preventieve maatregelen nemen, zodat uw vijver de winter overleefd zonder bijvoorbeeld verzuring. Ook de beplanting kunnen wij in het najaar voorbereiden op de winter.

Afknippen van waterplanten en oeverbeplanting

Water- en oeverplanten zorgen ervoor dat uw vijver een gezond leefklimaat houdt voor de vissen en planten die erin leven. Zo zijn ze het hart van zuurstof en kunnen ze positief bijdragen aan de helderheid van uw vijver. Natuurlijk vragen ook deze planten om onderhoud, vooral wanneer het gaat om groei. Om te voorkomen dat uw vijver helemaal dichtgroeit, kunnen wij de waterplanten en oeverbeplanting afknippen, ook wel spitsen genoemd.

Wilt u ondersteuning bij het onderhouden van uw vijver? Neem dan contact met ons op!