Overslaan en naar de inhoud gaan

Gazon onderhoud

Tuinonderhoud

Gazon onderhoud kan veel tijd kosten en er daarom bij inschieten. Toch is het onderhouden van het gazon belangrijk om de kwaliteit van het groene grastapijt te behouden.

Gazon onderhouden en verticuteren

Eén van de dingen die bij het onderhoud van uw gazon komt kijken, is verticuteren. Dit betekent dat het mos en onkruid uit uw gazon gehaald wordt. Ook de mulchlaag wordt verwijderd ten behoeve van een mooi grastapijt. De verwijdering zorgt er ook voor dat de grond bereikbaar is voor voedingsstoffen, zoals water en zuurstof.

Gazon bemesten en bekalken

Na het verticuteren bemesten wij het gazon, zodat alle voedingsstoffen goed worden opgenomen. De bemesting doen wij altijd met organische stoffen. Het bemesten met natuurlijke stoffen is van belang voor het bodemleven. Om uw gazon goed te onderhouden is het belangrijk dat het twee keer per jaar bemest wordt.

Het bemesten met organische stoffen is niet alleen beter voor het milieu, ook is de werkingsduur langer dan bij kunstmest en het zuivert de grond beter. Naast het bemesten van het gazon is het aan te raden om in het herfstseizoen kalk te strooien. Kalk stimuleert de wortels en neutraliseert de zuren die zich in de grond bevinden. Zowel het bemesten als bekalken van uw gazon, doen wij graag voor u.

Maaien en knippen voor een gezond gazon

In het groeiseizoen moet het gras elke week gemaaid worden om een fraai ogend gazon te behouden. Niet alleen het maaien is van belang, ook toont het netjes om eens in de twee weken de graskanten netjes te knippen. Komt u er niet aan toe uw gazon regelmatig bij te houden? Laat het ons weten; wij helpen u graag een handje in uw tuin.