Overslaan en naar de inhoud gaan

Border onderhoud

Tuinonderhoud

Borders bestaan voor het grootste gedeelte uit vaste planten die het hele jaar door tijdens verschillende periodes bloeien. Maar om ook het jaar daarop volgend te blijven genieten van uw border is goed onderhoud belangrijk, zodat de bloemen en planten de kans krijgen na de winter weer sterk terug te komen.

Goed border onderhoud

Alleen al een kleine hoeveelheid onkruid zorgt voor ongemak, omdat het uw bloemen en planten kan wegdrukken en het een rommelige uitstraling geeft. Wanneer u onkruid ontdekt, is het goed om dit vanaf de wortel direct te verwijderen. Tijdens het tuinonderhoud zorgen wij er natuurlijk ook voor dat elk stukje onkruid volledig verwijderd wordt, zodat de bloemen en planten voldoende ruimte hebben om in bloei te gaan staan.

Afknippen en snoeien in voor- of najaar

Het is lastig om goed in te schatten hoe u het border onderhoud moet uitvoeren, omdat een border vaak bestaat uit verschillende soorten planten. Het afknippen van vaste planten is een klus die voor enkele soorten in het voorjaar moet gebeuren en voor andere types juist in het najaar. Door het tijdig snoeien, wordt het dragen van blad, bloem of vrucht bevorderd. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de grootte van de plant in de borders niet naar uw zin meer is. Wij onderhouden graag uw borders door elk seizoen uw bloemen en planten te snoeien en te verzorgen.

"Bloemen in tuin"
Border onderhoud van vaste planten

Bemesting en onderhoud van borders

Om het beste uit uw borders te halen, is het - naast aandacht voor de planten zelf - belangrijk dat de borders goed bemest worden. Het bemesten van borders gebeurt bij voorkeur met organische meststoffen en kalk. Het bemesten van de tuin nemen wij altijd mee tijdens het tuinonderhoud in het voorjaar.

Wilt u meer weten over uw eigen borders en het onderhoud ervan? Wij denken vrijblijvend met u mee en helpen u graag verder door het samenstellen van een borderpakket of border onderhoudsplan, laat het ons weten!