Overslaan en naar de inhoud gaan

Groendak aanleggen

Tuinaanleg

Door het aanleggen van een groendak, ook wel sedumdak genoemd, legt u een duurzaam dak die ook nog eens de leefomgeving verbeterd voor planten en dieren. Een groendak is daarmee een mooie oplossing voor een natuurlijk dak op uw tuinhuisje of veranda. Ook zelfs voor een woning kan een sedumdak worden aangelegd.

Waaruit bestaat een groendak?

Een groendak bestaat uit meerdere sedummatten, daarom noemt men het ook wel een sedumdak. Sedum zijn verschillende vetplantjes die ook een mooie bloei geven. De planten en bloemen in de matten hebben ieder hun eigen bloeitijd, hierdoor bloeit het dak van april tot september in verschillende kleuren.

Voordelen van een groendak

Een groendak geeft niet alleen een natuurlijk uitstraling, ook verbetert het de leefomgeving omdat er meer ruimte gecreƫerd wordt voor planten- en diersoorten. Het dak neemt daarnaast ongeveer 50% meer water op dan normale dakbedekking. Regenwater wordt nu niet direct afgevoerd naar uw tuin of riolering, maar wordt op een natuurlijke wijze weer opgenomen in de atmosfeer. Hiermee ontlast u uw tuin tijdens hevige regen.

Ook verlengt een sedumdak de levensduur van de originele dakbedekking, omdat het dak beschermd wordt tegen regen en zon. Een groendak gaat twee tot drie keer langer mee dan gewone dakbedekking; ook omdat het dak minder last heeft van temperatuurschommelingen. Omdat een sedumdak ongeveer 60 jaar meegaat, zijn de kosten in verhouding lager dan bij het leggen van standaard dakbedekking. Het is daarom, naast een natuurlijke en mooie oplossing, ook een goed alternatief wanneer u uw dakbedekking wilt laten vervangen.

Wilt u meer weten over het aanleggen van een groendak? Laat het ons weten! Wij kijken graag vrijblijvend met u mee in uw tuin.