Overslaan en naar de inhoud gaan

Gazon en border aanleggen

Tuinaanleg

Met het aanleggen van een gazon en border brengt u groen aan in uw tuin. De border en het gazon zijn misschien wel de mooiste elementen in de tuin, want zonder groen is uw tuin niet compleet. Door beide elementen goed te combineren, springen mooie bloemen en planten mooi af tegen het groen van het gazon.

Een gazon aanleggen

Een mooi vierkant, rond of rechthoekig gazon of juist alleen gras bij de kantopsluitingen? Met het aanleggen van een gazon kan je meerdere kanten op. Bij het leggen van gras kan gekozen worden uit verschillende manieren. Afhankelijk van de grootte en de ondergrond kan gekozen worden uit graszoden of zaaien. Tegenwoordig vindt ook het kunstgras zijn weg in onze tuinen. Vanwege de steeds meer natuurlijke uitstraling is dit ook een goed en praktisch alternatief.

"Gazon"
Gazon aanleggen

 

Een border aanleggen

Wilt u een bloeiende tuin het hele jaar door? Wij leggen uw border aan met vaste heesters en borderplanten die het hele seizoen door bloeien. Wij letten daarbij op de kleuren en bloeitijden van de vaste planten, zodat u het hele jaar door kan genieten van een bloeirijke tuin. Factoren waar wij altijd rekening mee houden bij het aanleggen van een border zijn bijvoorbeeld:

  • Ondergrond  
  • Zon of schaduw
  • Wind of luwte
  • Bloeitijd

Naast deze factoren speelt de keuze voor kleur ook een grote rol bij het realiseren van een mooie border. Samen met u kijken we welke kleuren goed passen bij uw persoonlijke smaak en woning. Door uw voorkeuren te combineren met onze ervaring zorgen wij ervoor dat elke border echt tot zijn recht komt, het hele jaar door!

Samen uw ideeën en wensen bespreken? Wij komen graag een keer vrijblijvend langs om met u mee te kijken in de tuin.