Overslaan en naar de inhoud gaan

Bomen snoeien

Boomverzorging

Heeft u last van een te grote boom? Wij helpen u graag met het snoeien van de boom. Het maakt niet uit of de boom hoog is of op een moeilijk te bereiken plek staat. Met onze professionele klimtechnieken kunnen wij zelfs bomen snoeien in de kleinste tuinen.

Het snoeien van een grote boom

Een boom snoeien kan noodzakelijk zijn, zodat de boom beter gaat groeien en niet ziek wordt. De meeste bomen worden gesnoeid in de winter, want dan zitten de bomen in de zogeheten winterrust. Wij kunnen in dit seizoen ook goed beoordelen welke takken overbodig zijn, zodat de boom niet te groot wordt en in model blijft.

Maar niet alle bomen mogen gesnoeid worden in de winter. Samen met u bekijken we welke bomen wanneer gesnoeid moeten worden, zodat u kan blijven genieten van uw bomen. Het snoeien van fruitbomen, bijvoorbeeld, vraagt om een vakkundige manier van snoeien. En ook het snoeien van leibomen, wat bij voorkeur wel in de winter gebeurd, vraagt om een specifieke snoei techniek.

"Bomen snoeien"
Boom snoeien en direct verwerken

 

Soms kan het voorkomen dat de boom toch ziek is geworden of dat de boom niet op de juiste plek staat, bijvoorbeeld omdat het de zon uit uw tuin haalt. U kunt er dan voor kiezen de boom te kappen of de boom een andere plek te geven door de boom te verplanten.

Bomen snoeien wij altijd in een natuurlijk vorm, zodat het zijn eigen unieke model houdt. Wilt u graag een helpende hand bij het snoeien van uw bomen in de tuin? Laat het ons weten.