Overslaan en naar de inhoud gaan

Bomen kappen

Boomverzorging

Bomen kappen wordt meestal gedaan wanneer een boom ziek is of te groot wordt. Wij kunnen u daarmee helpen. Omdat het kappen van bomen gevaarlijke situaties kan opleveren, moet het kappen uitgevoerd worden door een tuinman. Met onze professionele klimtechnieken zorgen wij ervoor dat de boom veilig wordt gekapt.

Kapvergunning voor het kappen van bomen

Bomen kappen is niet zomaar mogelijk. Meestal heeft u een kapvergunning nodig, ook als de boom op uw eigen grond staat. De reden hiervoor is dat het kappen van bomen beschadigingen kan veroorzaken in de omgeving. Wij helpen u bij het aanvragen van een kapvergunning voor de boom, zodat het hele traject goed en vakkundig wordt uitgevoerd.

"Boom kappen"
Bomen kappen

 

Bomen verplanten of bomen kappen?

Het verplanten van bomen is een goed alternatief, wanneer bomen nog niet ziek zijn en dus eigenlijk niet gekapt hoeven te worden. Met aandacht zorgen wij ervoor dat de boom voorzichtig wordt verplaatst door o.a. de kluiten goed rond te steken, zodat de belangrijkste wortels intact blijven.

Wilt u graag hulp bij het kappen - of verplanten - van uw boom? Wij kijken graag vrijblijvend met u mee in de tuin voor advies en een helpende hand.